Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΖΕΙ ! - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Ήδη από το μακρινό 1990 ο Άγγελος Ελεφάντης είχε γράψει ένα ωραίο κείμενο με τίτλο «Ο ταχυδρόμος πέθανε». Σχολίαζε το πώς οι άνθρωποι λόγω των τηλεφώνων είχαν σταματήσει πια να στέλνουν γράμματα και ευχετήριες κάρτες και τα ταχυδρομεία ήταν πια μόνο κομιστές λογαριασμών. Πού να φανταζόταν ο αείμνηστος διανοούμενος την ραγδαία εξέλιξη του internet και των social που θα καθιστούσαν τα γραμματόσημα μουσειακό είδος και τους ταχυδρόμους φιγούρες από παλιά αναγνωστικά!
 
Κι όμως! Εντελώς αναπάντεχα σήμερα 12 Σεπτέμβρη έλαβα μια ωραία κάρτα από την Κέρκυρα! Είχε πάει εκεί η ανιψιά μου Ασημίνα, ένα νέο κορίτσι δυόμισι δεκαετιών. Μια κοπέλα που παίζει στα δάχτυλα τα media και κάθε λογής ψηφιακό μέσο είχε την ευαισθησία να μας στείλει μια παλιομοδίτικη κάρτα για μας πει ότι μας θυμάται και μας αγαπάει. Η κάρτα είχε ημερομηνία 17 Αυγούστου! Αυτή η απίστευτη καθυστέρηση των ΕΛΤΑ σάμπως ήρθε να υπογραμμίσει την vintage διάθεση.
 
Ήταν το μικρό κομμάτι από καλοκαίρι που στόλισε το γραφείο μου στα μέσα του Σεπτέμβρη. Ήταν ένα μεγάλο κομμάτι αγάπης στην σκουντουφλιά του φθινοπώρου!
 
Γεια σου Ασημίνα μου, κι εμείς σ’ αγαπάμε! Γεια σας ανίψια Χρύσα και Στέφανε, σας φιλώ!
 
ΥΓ: Χαριτωμένη λεπτομέρεια που πρόσεξα εκ των υστέρων: Η κάρτα έχει τυπωθεί από τον Χανιώτη φωτογράφο Κώστα Μαρματάκη από το Ακρωτήρι. Με κάποιο τρόπο λοιπόν η καρτ-ποστάλ έκανε κύκλο και ξαναγύρισε!
 
 
Και ένα όμορφο βίντεο..
 





Αναρτήθηκε από:

Μανόλης Χατζηπαναγιώτου