Τα πορφυρά πανιά - η γιορτή των τελειόφοιτων - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

"Τα πορφυρά πανιά" είναι μια νουβέλα του Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντρ Γκριν. Ένα παραμύθι που τοποθετείται σε μια φανταστική χώρα, μια παραβολή για τα νεανικά όνειρα και για την ακλόνητη πίστη ότι το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Είναι η ιστορία ενός ορφανού κοριτσιού που ζει μια σκληρή πραγματικότητα αλλά ονειρεύεται μια ζωή ευτυχισμένη.

Οι κοροϊδίες για το ονειροπόλο κορίτσι είναι πολλές, σκληρές και καθημερινές. Όμως μια μέρα φάνηκε μακριά στον ορίζοντα το καράβι με τα πορφυρά πανιά, όπως ακριβώς το είχε φανταστεί το ονειροπόλο κορίτσι. Τα πορφυρά πανιά είναι το σύμβολο των νεανικών ονείρων και το σύμβολο της φαντασμαγορικής γιορτής των τελειόφοιτων στην Αγία Πετρούπολη.

Η γιορτή αυτή γίνεται στις 24 Ιουνίου, στις πλατείες, στους ποταμούς και στα κανάλια της Αγίας Πετρούπολης με συναυλίες, μουσικές, πυροτεχνήματα και βόλτες ως το πρωί, στη μαγεία των λευκών νυχτών του Ιουνίου, όταν ο ήλιος χάνεται για δυο ώρες μόνο.

Η πόλη κατευοδώνει τα παιδιά της με πανιά πορφυρά στο ταξίδι με τα πολλά όνειρα. 

Ελένη Τσολιά






Αναρτήθηκε από:

Ελένη Τσολιά

Η Ελένη Τσολιά είναι απόφοιτος του κρατικού πανεπιστημίου της Μόσχας Λομονόσοβ. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα master of arts στη Ρωσική γλώσσα και λογοτεχνία καθώς και PhD στη θεωρητική και ιστορικό - συγκριτική γλωσσολογία. Από το 1993 διδάσκει τη ρωσική γλώσσα ως ξένη σε ιδιωτική σχολή ενώ παράλληλα ασχολείται με την έρευνα και τη μελέτη της ρωσικής γλώσσας, λογοτεχνίας και κουλτούρας.