Στο Elounda Peninsula έχουμε νέα γαστρονομική πρόταση Cucina Toscana με το IL BORRO της οικογένειας Ferragamo - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Το φετεινό καλοκαίρι μας επεφύλασσε μία πολύ μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για τους λάτρεις της παραδοσιακής Ιταλικής κουζίνας και ειδικότερα της Τοσκάνης.

Μια συνεργασία δύο γνωστών οικογενειών, της οικογένειας Κοκοτού στην Ελούντα, και της οικογένειας Ferragamo από την Τοσκάνη, του γιού Ferruccio και εγγονού Salvatore του γνωστού οίκου μόδας Salvatore Ferragamo.

Η μεγάλη ιστορία του Ιl Borro ξεκίνησε το 1993, όταν ελήφθη η απόφαση από τον Ferruccio Ferragamo για την αγορά ολόκληρου του ακινήτου, το οποίο περιλάμβανε το Μεσαιωνικό Χωριό και το Αρχοντικό, συνολικής εκτάσεως 1.100 εκτάρια (11.000 στρέμματα). Το Κτήμα Il Borro βρίσκεται μεταξύ των κύριων πόλεων της Τοσκάνης Φλωρεντία, Αρέτσο και Σιένα, στη λεκάνη της κοιλάδας του ποταμού Valdarno.

Το Κτήμα Il Borro και η γύρω περιοχή είναι πλούσια σε τέχνη και πολιτισμό. Το Κτήμα, που βρίσκεται στους λόφους 300-400 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει έδαφος, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για την καλλιέργεια κρασιών και ελαιόδεντρων.

«Θέλω να μοιραστώ τις παραδόσεις μας στην Τοσκάνη
και τον τρόπο ζωής μας, με τον κόσμο»
Ferruccio Ferragamo

Και την ρήση αυτή του ιδρυτή, οι δύο γνωστές οικογένειες την κάνανε πράξη, δημιουργώντας το πρώτο στην Ελλάδα εστιατόριο, στην φημισμένη και αγαπημένη μας Ελούντα, με αυθεντικές συνταγές Τοσκάνης, το Il Borro Tuscan Bistro, μετά το Ντουμπάι, και το Λονδίνο

Ο χώρος του Il Borro Tuscan Bistro στο Ξενοδοχείο Elounda Peninsula βρίσκεται μπροστά στην θάλασσα, χαρακτηρίζεται από μια μίνιμαλ αισθητική, όπου κυριαρχεί το ανοιχτό ξύλο.

Είναι άνετος, λιτός, γαλήνιος, και πολύ ατμοσφαιρικός, διαθέτει μεγάλα παράθυρα και πολύ φωτεινούς χώρους.

Όλη η  κατασκευή, αποτελεί το τέλειο παράδειγμα αρμονίας μεταξύ της ιστορίας των δύο οικογενειών, της περιοχής και της φιλοσοφίας il Borro, με τα έπιπλα που κατασκευάστηκαν από Κρητικούς τεχνίτες, με ζεστά χρώματα, εμπνευσμένα κυρίως από το τοπίο της Τοσκάνης, και φόντο τους πέτρινους τοίχους με την γνωστή πέτρα της Ελούντας.

Κι αν για το ταπεραμέντο που μοιραζόμαστε με τους γείτονες Ιταλούς, συνηθίζουμε να λέμε "una faccia una razza“, τότε όταν η ιταλική γαστρονομική παράδοση της Τοσκάνης, παντρεύεται με την παραδοσιακή Ελληνική Ξενοδοχειακή φιλοξενία, μέσα από τα καλύτερα Π.Ο.Π. υλικά, η έκφραση που ταιριάζει πλέον για τις δύο αυτές γνωστές οικογένειες είναι το tale quale, που προέρχεται από το λατινικό talis quails και σημαίνει «…ο ίδιος με τον άλλο».

Στην Ελούντα πλέον και στο Elounda Peninsula, δίπλα στο Porto Elounda, και Elounda Mare της οικογένειας Κοκοτού, μας σερβίρουν εκπληκτικές παραδοσιακές συνταγές Τοσκάνης για αξέχαστες γευστικές εμπειρίες, που σίγουρα θα το κάνουμε μία αγαπημένη μας συνήθεια.

Το μενού αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του ιδρυτή  «από το αγρόκτημα στο τραπέζι», χρησιμοποιώντας πάντα φρέσκα και εποχιακά υλικά, με σκοπό να παρουσιάσει τα καλύτερα παραδοσιακά ιταλικά πιάτα, με λαχανικά που προέρχονται από βιολογικούς κήπους του Il Borro,  με κρέατα, τυριά και ψάρια που παρέχονται από προσεκτικά επιλεγμένους Κρητικούς παραγωγούς και αλιείς, βιολογικό μέλι, αλεύρια ολικής αλέσεως και βιολογικά ζυμαρικά  με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη. Το εστιατόριο προσφέρει μία πλούσια  λίστα κρασιών που παράγονται στο Il Borro Toscana, που χρησιμοποιούν μια μέθοδο αιώνων, υπό τη διεύθυνση του Salvatore Ferragamo Jr, και τα οποία έχουν πιστοποιηθεί βιολογικά από το 2015.

Ο Ferruccio Ferragamo, ιδιοκτήτης του Il Borro με την ευκαιρία της συνεργασίας με την οικογένεια Κοκοτού δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το νέο εγχείρημα στην Κρήτη με την οικογένεια Κοκοτού, που είναι και το  πρώτο για την Ελλάδα. Μια χώρα όπου η ιστορία και η ομορφιά, τα μεσογειακά χρώματα, τα αρώματα και οι γεύσεις συνδυάζονται τέλεια, αρμονικά. Είμαστε πολύ περήφανοι που μοιραζόμαστε τις Τοσκανικές ρίζες μας και τη φιλοσοφία του Il Borro. Τα βιολογικά κρασιά μας  και τα προϊόντα που επιλέγονται για τα μενού του Il Borro Tuscan Bistro βασίζονται στην ιδέα από το αγρόκτημα στο τραπέζι, μια συνεχής επιδίωξη της βιωσιμότητας και του σεβασμού για τη γη»

Με την σειρά του ο Ηλίας Κοκοτός, από την οικογένεια των ιδιοκτητών του Elounda Peninsula δήλωσε : «Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συνεργασία μας με την οικογένεια του Feruccio Ferragamo και για το άνοιγμα του πρώτου Il Borro Tuscan Bistro στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία και ο τρόπος λειτουργίας του εστιατορίου βασίζεται στις ίδιες αρχές και αξίες που έκαναν την Ελούντα έναν τόσο δημοφιλή προορισμό σε όλον τον κόσμο: σεβασμός στην παράδοση και έμφαση στην ποιότητα. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μια μοναδική γευστική εμπειρία».

«Il Boro Bistro, con cucina Tuscana» Καλώς ήλθες λοιπόν στην Ελλάδα, στην Κρήτη μας, στην αγαπημένη Ελούντα.





Αναρτήθηκε από: