Οι παράξενες πολιτικές του Facebook για το τι είναι αποδεκτό και τι όχι - Ειδήσεις Pancreta

Ερωτηματικά προκαλεί μία σειρά εμπιστευτικών εγγράφων του Facebook που διέρρευσαν στην εφημερίδα Guardian και αποκαλύπτουν τους μυστικούς κανόνες του κοινωνικού δικτύου για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται ευαίσθητα ζητήματα, όπως η βία, η ρητορική μίσους, η πορνογραφία και η τρομοκρατία

“Το Facebook δεν μπορεί να ελέγξει το περιεχόμενό του. Έχει μεγαλώσει υπερβολικά πολύ, υπερβολικά γρήγορα”, δήλωσε μία πηγή στη βρετανική εφημερίδα (χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με ένα έγγραφο, το Facebook λαμβάνει πάνω από 6,5 εκατομμύρια αναφορές για ψεύτικους λογαριασμούς κάθε βδομάδα), ενώ πολλοί από τους υπαλλήλους του Facebook που καλούνται να διαχειριστούν τέτοια ευαίσθητα θέματα φέρονται να ανησυχούν για τις ασυνέπειες και την παραδοξότητα κάποιων από τις πολιτικές του.

Όπως επισημαίνει ο Guardian, με βάση τα έγγραφα:

  • Σχόλια όπως “ας πυροβολήσει κάποιος τον Τραμπ” πρέπει να διαγράφονται, γιατί ως επικεφαλής κράτους ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε “προστατευόμενη” κατηγορία. Ωστόσο, είναι αποδεκτό να γράψει κανείς: “για να σπάσετε τον αυχένα μιας σκύλας, βάλτε όλη σας την πίεση στη μέση του λαιμού της” ή “άντε γ*** και ψόφα”, ή “ας σπάσουμε στο ξύλο χοντρά παιδιά”, γιατί δεν θεωρούνται “αξιόπιστες” απειλές.
  • Τα βίντεο με βίαιους θανάτους, αν και επισημαίνονται ως σκληρά, δεν πρέπει πάντα να διαγράφονται, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση για θέματα όπως οι διανοητικές διαταραχές.
  • Κάποιες φωτογραφίες κακοποίησης (όχι σεξουαλικής) και bullying παιδιών δε χρειάζεται να διαγραφούν, εκτός και αν υπάρχει ένα στοιχείο σαδισμού ή επίδειξης.
  • Οι φωτογραφίες κακοποίησης ζώων μπορούν να δημοσιοποιηθούν, και μόνο οι εξαιρετικά σκληρές εικόνες πρέπει να επισημαίνονται ως τέτοιες.
  • Όλα τα “χειροποίητα” σκίτσα που περιλαμβάνουν γυμνό και σεξουαλική δραστηριότητα επιτρέπονται, όμως ψηφιακά έργα που δείχνουν σεξουαλική δραστηριότητα απαγορεύονται.
  • Βίντεο εκτρώσεων επιτρέπονται, αρκεί να μην υπάρχει γυμνό.
  • Το Facebook επιτρέπει live βίντεο ανθρώπων που επιχειρούν να αυτοτραυματιστούν, γιατί “δεν θέλει να λογοκρίνει ή να τιμωρήσει ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση”.
  • Οποιοσδήποτε έχει περισσότερους από 100.000 ακολούθους σε κάποια ψηφιακή πλατφόρμα θεωρείται δημόσιο πρόσωπο, και άρα στερείται την πλήρη προστασία που διαθέτουν οι απλοί ιδιώτες.

πηγή


Πηγή: pancreta