Ντάισελμπλουμ: Έχουμε συμφωνία, λύθηκαν τα μεγάλα ζητήματα, επιστρέφουν στην Αθήνα οι θεσμοί - Ειδήσεις Pancreta
Την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό προανήγγειλε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup της Μάλτας ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος και επιτεύχθηκε συμφωνία για ένα πακέτο μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ.
 

Σε συμφωνία για ένα πακέτο μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ κατέληξαν οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά από το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.

Όπως τόνισε, το 1% του ΑΕΠ αφορά το 2019 και περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, ενώ το άλλο 1% αφορά στο 2020 και περιλαμβάνει αλλαγές στο φόρο εισοδήματος.

Ο Ολλανδός αξιωματούχος τόνισε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε σχέση με το τελευταίο Eurogroup, καθώς και ότι όλα τα μεγάλα ζητήματα έχουν πλέον διευθετηθεί.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως έχει επιτευχθεί συμφωνία για τα κεντρικά στοιχεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά το μέγεθος, το χρονοδιάγραμμα και την αλληλουχία, καθώς και ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν το συντομότερο στην Ελλάδα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

πηγή


Πηγή: pancreta