ΝΔ: Οι φόροι εξάντλησαν τους πολίτες - Ειδήσεις Pancreta
Την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών υπογραμμίζει η ΝΔ, που κάνει λόγο για κατακλυσμιαία εφαρμογή νέων φόρων, επέκταση του «κόφτη» και δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης για διαρκή λιτότητα.
 

Οι πρώτες συσκέψεις της νέας χρονιάς στην Πειραιώς είχαν ως αντικείμενο το θέμα της αύξησης της φορολογίας και ό,τι αυτή συνεπάγεται, και εκφράστηκαν ανησυχίες για το ότι, όπως στη συνέχεια δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, η κυβέρνηση ομολογεί πως «συζητά το νέο, 4ο Μνημόνιο. Μόνο που το βαφτίζει "δημοσιονομικό μονοπάτι"...».

Χθες, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι οδηγεί «στο απόλυτο αδιέξοδο την πραγματική οικονομία και τους πολίτες», με αφορμή την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία.

Ορια αντοχής
Επεσήμαναν ότι η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής των πολιτών και της οικονομίας, «κάτι που αποδεικνύεται από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων». Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκαν, «4.300.000 φορολογούμενοι πολίτες χρωστάνε πλέον στην Εφορία. Εξ αυτών οι 1.683.929 απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ για 826.211 πολίτες έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης». Πρόσθεσαν όμως και ότι «τα ληξιπρόθεσμα χρέη έκαναν νέο άλμα, φτάνοντας τα 94,2 δισ. ευρώ, ενώ το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2016 αυξήθηκαν κατά 12,6 δισ. ευρώ. Τα 10,9 δισ. ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι».

Επιπλέον, η Πειραιώς προβάλλει την υπερφορολόγηση ως το τίμημα της παραμονής της σημερινής κυβέρνησης «πάση θυσία στην εξουσία», ενώ όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας υπάρχει η εναλλακτική της πολιτικής που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «με στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών, μείωση της φορολογίας και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων στη χώρα».

Η ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνει γενικότερα ευθεία επίθεση για «τον μποναμά Τσίπρα» με ειδική αναφορά στις αυξήσεις ειδών, όπως ο καφές, η βενζίνη, αλλά και στον νέο φόρο στη συνδρομητική τηλεόραση και στην αύξηση της φορολογίας στη σταθερή τηλεφωνία.

Πηγές της Πειραιώς κάνουν επίσης ξεχωριστή αναφορά σε νέες περικοπές, όπως οι μειώσεις σε ειδικά μισθολόγια, η κατάργηση φοροαπαλλαγών και η μείωση επιδομάτων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ

πηγή


Πηγή: pancreta