Βασίλης Σμπώκος: Απολογισμός Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας - Ειδήσεις Pancreta
Βασίλης Σμπώκος: Απολογηθείτε Κύριε Αντιπεριφερειάρχη
 
Τον απολογισμό πεπραγμένων της Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας το πρώτο 10μηνο της νέας Περιφερειακής περιόδου, ζητά ο Περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Βασίλης Σμπώκος, από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ.Γεώργιο Τσαπάκο στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024.
 
Ολόκληρο το κείμενο όπως έχει κατατεθεί:
 
Θέμα: Απολογισμός Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας 
 
Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ Ευάγγελο Ζάχαρη
 
Κύριε πρόεδρε 
 
Η Πολιτική Προστασία είναι πολύ σημαντικός φορέας μιάς σύγχρονης και πολιτισμένης κοινωνίας.
 
Υπερτονίζει στην πράξη τη σημασία της αυτοοργάνωσης και αυτο-δυναμίας Κρατών, Περιφερειών, Δημων, κοινοτήτων ανθρώπων απέναντι σε φυσκές και ανθρωπογενείς καταστροφές.
 
Περιλαμβάνει προληπτικά μέτρα για τη μείωση των επιπτώσεων μελλοντικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης ή καταστροφών και την παροχή βοήθειας σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη, η βιώνουν μία φυσική η ανθρωπογενή καταστροφή, σε πραγματικό χρόνο.
 
Με αυτόν τον τρόπο η Πολιτική Προστασία μπορεί να προστατέψει ανθρώπινες ζωές που βρίσκονται σε κίνδυνο και υποδομές απαραίτητες για την ομαλό καθημερινό βίο των πολιτών .
Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι η έμπρακτη συμβολή της Πολιτικής Προστασίας, στην οικονομική και κοινωνική ενίσχυση της κοινωνίας. 
 
Κύριε πρόεδρε 
 
10 μήνες από την έναρξη της νέας θητείας της Παράταξης του κ.Αρναουτάκη στην Περιφερειακή διοίκηση Κρήτης και στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας που εισήχθει ο θεσμός της ειδικής συνεδρίασης απολογισμού πεπραγμένων του Περιφερειακού συμβουλίου ανά δίμηνο, θεωρώ ότι οι δέκα αυτοί μήνες είναι ένας επαρκής χρόνος για να υπάρξει ένας απολογισμός πεπραγμένων της Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας.
Είναι αναδιαμφισβήτητα το χαρτοφυλάκιο αυτό, που η δραστηριότητα του καλύπτει το σύνολο του πληθυσμού της Περιφέρειας μας.
 
Ποιό είναι το έργο που έχει παραχθεί από την Αντιπεριφέρεια αυτούς τος 10 μήνες;
 
Ποιά η παρουσία και δράση σε φαινόμενα φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν το χρονικό αυτό διάστημα των 10 μηνών εντός της Περιφέρειας Κρήτης;
 
Ποιός είναι ο προγραμματισμός για το επόμενο χρονικό διάστημα;
 
Με τα ερωτήματα αυτά, καλώ τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη να απολογηθεί, ενώπιον του Περιφερειακού συμβουλίου και κατ' επέκτασιν του λαού της Κρήτης, που τα συμφέροντα του εκπροσωπεί.
 
Θα μπορούσα να παραθέσω επιπλέον ερωτήματα, αλλά θεωρώ δεδομένο ότι από τη συζήτηση της επερώτησης, θα προκύψουν αυτά, τα οποία θα τα αντιμετωπίσουμε κι εγώ που θα ρωτάω και ο Αντιπεριφερειάρχης η οι εντεταλμένοι σύμβουλοι που θα απαντάνε, σε live κατάσταση.
 
Βασίλης Μιχ Σμπώκος 
Περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου 

Πηγή: pancreta.gr