Πρόστιμο 40.000 ευρώ στη Ν.Δ. για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου με τη διαρροή emails - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έριξε πρόστιμα και σε σειρά εμπλεκομένων προσώπων.
 

Με συνολικό πρόστιμο 40.000 ευρώ τιμώρησε τη Νέα Δημοκρατία η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το σκάνδαλο διαρροής emails αποδήμων με πρωταγωνίστρια την πρώην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αλλά και σειρά «γαλάζιων στελεχών.

Η ανεξάρτητη αρχή τιμώρησε το κυβερνών κόμμα με 30.000 ευρώ για μη επαρκή μέτρα προκειμένου να προστατευθούν οι εκλογείς και τα προσωπικά τους δεδομένα, αλλά επέβαλε και πρόστιμο 10.000 ευρώ με το σκεπτικό ότι η διαρροή ήρθε από τον τότε γραμματέα Αποδήμων της Ν.Δ., Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Ωστόσο, τα μέλη της Αρχης (κατά πλειοψηφία 5-2) έκριναν ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα λειτούργησαν ως ιδιώτες και όχι ως υπάλληλοι του κόμματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τους επιβληθούν και ξεχωριστά πρόστιμα. 

Στον Νίκο Θεοδωρόπουλο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, καθώς κρίθηκε πως ήταν εκείνος που επεξεργάστηκε το υλικό για στατιστικούς λόγους και στη συνέχεια αφού το διατήρησε για 6 μήνες αντί να το διαγράψει, το διαβίβασε στην Αννα Μισέλ Ασημακοπουλου.

Πρόστιμο 10.000 έλαβε και ο Μένιος Κορομηλάς, τότε Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της Ν.Δ., καθώς εμφανίζεται να είναι το πρόσωπο  που έδωσε τη λίστα στον Ν Θεοδωρόπουλο.

Δυο μέλη της Αρχής έκριναν πως έπρεπε να απαλλαγούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, λόγω αμφιβολιών, υποστηρίζοντας πως δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για το ποιοι προχώρησαν στις παραβιάσεις.


Πηγή: pancreta.gr