ΜέΡΑ25 Κρήτης: Αλληλεγγύη στα μέλη του συγκροτήματος Grup Yorum - Ειδήσεις Pancreta

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιάζει όλο και περισσότερο με την κυβέρνηση Ερντογάν

Ως ΜέΡΑ25 Κρήτης καταδικάζουμε απερίφραστα τις τακτικές των ελληνικών αρχών απέναντι σε μουσικούς που διαδίδουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και των λαϊκών αγώνων. Η σύλληψη και κατόπιν η απέλαση των δύο μουσικών του συγκροτήματος Grup Yorum, στα Χανιά, το βράδυ της Πέμπτης είναι δείγμα αυταρχισμού και καταστολής.

Πολύ περισσότερο όταν έρχεται σε συνεργασία με την αυταρχική κυβέρνηση Ερντογάν, στο πλαίσιο της «σύσφιξης των ελληνοτουρκικών σχέσεων» καθώς οι δύο κυβερνήσεις έχουν καταρτίσει λίστα ανεπιθύμητων προσώπων. Είναι αδιανόητο ότι μουσικοί, που αγωνίζονται για την ελευθερία και θεωρούνται ανεπιθύμητοι για τον Ερντογάν έχουν την ίδια αντιμετώπιση και από το ελληνικό κράτος που τους χαρακτηρίζει «επικίνδυνους για την εθνική ασφάλεια».

Οι σχέσεις με τον τουρκικό λαό «σφίγγουν» στη βάση της αλληλεγγύης, της ελευθερίας και των αγώνων για κοινωνική χειραφέτηση. Όχι στο πλαίσιο της καταστολής και του αυταρχισμού. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιάζει όλο και περισσότερο με την κυβέρνηση Ερντογάν.

  • Καταγγέλλουμε τη σύλληψη και απέλαση της Sena ErkoÇ και του Umut Gültekin.
  • Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα του συγκροτήματος που μετρά ήδη τρεις νεκρούς από απεργίες πείνας στην Τουρκία ενάντια στις απαγορεύσεις του τουρκικού καθεστώτος.
  • Στηρίζουμε το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων, που είχε την πρωτοβουλία να καλέσει το συγκρότημα στη φετινή διοργάνωση.

Πηγή: pancreta.gr