Μαρινάκης για τα χαλιά στο Τουρισμού: Να δείχνουμε προσοχή με τα χρήματα των φορολογουμένων - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την αγορά χαλιών 18.000 ευρώ. Ζήτησε προσοχή στη διαχείριση χρημάτων, αλλά κράτησε τη μεγάλη εικόνα του ρεκόρ στον τουρισμό.
 

Σαφές και διττό μήνυμα έστειλε το Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, όσον αφορά στην υπόθεση με την αγορά χαλιών κόστους 18.000 ευρώ από το υπουργείο Τουρισμού.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά στο briefing, ο κ. Μαρινάκης καταρχήν σημείωσε: “Αντιλαμβανόμαστε ότι το υπουργείο Τουρισμού εξ αντικειμένου επενδύει στην εξωστρέφεια και δίνει σημασία στην εικόνα”. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη συνέχεια, τόνισε με νόημα ότι: “Σίγουρα πρέπει να δείχνουμε προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα των φορολογουμένων”. Αλλά κατέληξε λέγοντας: “Από την άλλη κρατάμε τη μεγάλη εικόνα.  Για άλλη μία χρόνια, με συστηματική δουλειά, καταγράφηκε ένα ακόμη ρεκόρ στον τουρισμό και σχεδιάζουμε την επόμενη χρονιά.” 

Υπενθυμίζεται ότι το γραφείο Τύπου του υπουργείου Τουρισμού χθες σε ανακοίνωσή του ανέφερε: “Το υπουργείο Τουρισμού, ως κατεξοχήν υπουργείο εξωστρέφειας, έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της εικόνας της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμο μέρος των εργασιών του είναι η υποδοχή προσώπων από όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, κράτη και φορείς του νευραλγικού αυτού τομέα για την Ελλάδα.” 

Τόνισε δε ότι στο πλαίσιο αυτό “κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού και η αναβάθμιση των υποδομών μας, διαδικασία που είχε καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαπενταετία.” Ενώ διαβεβαίωσε ότι: “Η ανανέωση αυτή έγινε με απόλυτη διαφάνεια, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.”


Πηγή: news247.gr