ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη - Ειδήσεις Pancreta

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την αρχηγεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές της πλευράς του πρώην προέδρου, θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του την Παρασκευή (20/9).

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην τελευταία συνομιλία που είχε με βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως θα κάνει τα πάντα να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του κόσμου, σύμφωνα με πηγές.

«Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δική σας κι όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, με την ατάκα αυτή να δείχνει τις προθέσεις του για τη συνέχεια και τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν πως στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συζητήθηκε θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη ούτε παραπομπής του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σε νέα συνεδρίασή της την Πέμπτη αναμένεται πάντως να οριστικοποιήσει η Πολιτική Γραμματεία την εισήγησή της προς την Κεντρική Επιτροπή για τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή Προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Η Πολιτική Γραμματεία επαναβεβαίωσε χθες την εισήγησή της για Συνέδριο στις 1-3 Νοεμβρίου και εσωκομματικές εκλογές στις 24 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί και την 1η Δεκεμβρίου.

Το ζήτημα της εκλογιμότητας βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης, με την πλευρά των 87 να ζητά διασφαλίσεις διαφάνειας από τους υποψηφίους προέδρους με κριτήρια όπως το πόθεν έσχες και το λευκό ποινικό μητρώο.

“Δεν προκειται για φωτογραφικές ρυθμίσεις αλλά για μια αγωνία γιατί έχουμε βρεθεί μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο κ. Κασσελάκης είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως” τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

“Να δεσμευτεί κάθε υποψήφιος πρόεδρος ότι δεν θα έχουμε μια λογική διχασμού” ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός.

Όχι σε επιπλέον κριτήρια εκλογιμότητας λέει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και ζητά συζήτηση του καταστατικού. “Με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις για να μην μπορεί κανείς κακεντρεχής να μας πει ότι μπάζει από πουθενά. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συζητηθεί και το καταστατικό. Πέρσι κάναμε μια προεδρική εκλογή αποστεωμένη από την πολιτική συζήτηση στη βάση. Κάναμε ένα λάθος που δεν πρέπει να επαναλάβουμε” είπε ο Νίκος Παππάς.

Πυρετός διαβουλεύσεων είναι σε εξέλιξη και στους 87 για να καταλήξουν στον υποψήφιο, ενώ στην Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους και ο Νικόλας Φαραντούρης ως ευρωβουλευτής, αλλά και ο Σωκράτης Φάμελλος.


Πηγή: tvxs.gr