Διώξεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα έχουν ασκηθεί εναντίον επιτελικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, πρόκειται για κατηγορίες αφορούν σύσταση και λειτουργία συμμορίας, απιστία ακόμα και απάτης εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος με βάση το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου που σύμφωνα με νομικές πηγές δύναται να επιφέρει ακόμα και ισόβια ποινή σε περίπτωση που η υπόθεση οδηγηθεί στην ακροαματική διαδικασία.
Οι διώξεις στηρίζονται στα όσα εντόπισε στο ΚΕΕΛΠΝΟ το μεικτό κλιμάκιο των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας, ΣΕΕΔΔ και ΣΕΥΥΠ αντίστοιχα, το πόρισμα του οποίου έχει διαβιβαστεί από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, από τις αρχές Μαΐου.
Πλέον, το πόρισμα αναμένεται να διαβιβαστεί και στη Βουλή προκειμένου να συμπεριληφθεί στην παράλληλη έρευνα που διεξάγει η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, με σκοπό να διερευνηθούν και τυχόν πολιτικές ευθύνες. Να σημειωθεί πως δεν αποκλείεται κάποιοι εκ των ελεγχόμενων να παραστούν ξανά στη Βουλή για να καταθέσουν επί των νέων δεδομένων.
Πρόκειται για τα εξής κορυφαία διοικητικά στελέχη:
Τζένη Κρεμαστινού, πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύζυγος του νυν βουλευτή της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργού Υγείας, Δημήτρη Κρεμαστινού.
Θεόδωρο Παπαδημητρίου, «ισόβιος» διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ και ήδη υπόδικος.
Σταμάτη Πουλή, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, υπεύθυνος της δομής του Κέντρου για τους οροθετικούς στην οποία φρόντιζε να εγκρίνει υπερκοστολογημένες εργολαβίες σίτισης και συντήρησης στον μπατζανάκη του -ιδιοκτήτη ταβερνείου.
Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύζυγος του Σταμάτη Πουλή, πρώην στέλεχος επικοινωνίας της ΝΔ, αδελφή της Κωνσταντίνας Θεοφυλάτου η οποία απασχολήθηκε στο υπουργικό γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη.
Κατερίνα Πολύζου, υπεύθυνη επί των οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία κατά την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία είχε αρνηθεί να παρέχει στοιχεία και πληροφορίες για τις 23 προσλήψεις Γεωργιάδη, επικαλούμενη το «δικαίωμα της σιωπής»
Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες, κατά της Ελένης Τσάνγκαρη, η οποία είναι υπάλληλος του Κέντρου που είχε αποστείλει απειλητική επιστολή κατά των μελών της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή την περίοδο που ξεκινούσε η διερεύνηση των δυσωδών υποθέσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, και ενός ακόμα διοικητικού στελέχους του Κέντρου έχουν ασκηθεί πλημμεληματικές διώξεις.
Πηγή: pancreta