Τον Δεκέμβριο η δίκη για τους 12 φοιτητές του Φυσικού - Ειδήσεις Pancreta

Κεντρική φωτο: Συγκέντρωση συμπαράστασης για τους 12 φοιτητές έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου | Image-Services

Αναβλήθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου, η δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, για τα επεισόδια στην Πρυτανεία, τον Οκτώβριο του 2011.

Οι φοιτητές δικάζονται για τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στην Πρυτανεία του ιδρύματος τον Οκτώβριο του 2011, αντιδρώντας στην απόφαση των καθηγητών τους να μην ορίσουν ενδιάμεση εξεταστική, όπως είχε γίνει σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και πανελλαδικά, μετά το κύμα πανεπιστημιακών καταλήψεων ενάντια στον νόμο Διαμαντοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της επίμαχης συνέλευσης του τμήματος, οι φοιτητές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από την αίθουσα της Πρυτανείας, μένοντας επί ώρες εκεί και απαιτώντας να δοθεί η εξεταστική, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν.

Οι 12 φοιτητές, οδηγούνται στα ποινικά δικαστήρια με τις κατηγορίες της «παράνομης κατακράτησης» και «απόπειρας παράνομης βίας» ύστερα από δίωξη που άσκησε αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας βασισμένος σε απανωτές αναφορές που δέχτηκε από τους ίδιους τους καθηγητές τους και ενώ έχουν τιμωρηθεί πειθαρχικά από το Πανεπιστήμιο με στέρηση ακόμα ενός εξαμήνου.

Η αναβολή δόθηκε λόγω κωλύματος δύο εκ των συνηγόρων των φοιτητών ενώ έξω από τα δικαστήρια του Ηρακλείου, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, προς συμπαράσταση των διωκόμενων.

diki-foitites1 Συγκέντρωση συμπαράστασης για τους 12 φοιτητές έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου | ekriti
 

Πηγή: pancreta