Αναβλήθηκε το Εφετείο για το τραγικό δυστύχημα με το ασθενοφόρο - Ειδήσεις Pancreta

Για τις 10 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης σχετικά με το τραγικό τροχαίο του 2012, με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που στοίχισε τη ζωή στον Δημήτρη Βουρβαχάκη και τον Βαγγέλη Κελαράκη. Αίτημα αναβολής υπέβαλε η 37χρονη οδηγός του οχήματος που συγκρούστηκε με το ασθενοφόρο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το οποίο είχε γίνει το Νοέμβριο του 2014 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, είχε κρίνει ότι το ατύχημα, το οποίο προκάλεσε το θάνατο των δυο στελεχών του ΕΚΑΒ, προκλήθηκε με αποκλειστική υπαιτιότητα της 37χρονης οδηγού του οχήματος που συγκρούστηκε με το ασθενοφόρο καθώς το όχημα του ΕΚΑΒ, ούτε κινείτο με υπερβολική ταχύτητα, ούτε υπερέβη τη διπλή διαχωριστική γραμμή της Εθνικής Οδού.

Το δικαστήριο καταδίκασε την 37χρονη σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών, με αναστολή, υπό τον όρο της αφαίρεσης της άδειας οδήγησής της για τρεις μήνες.

Επίσης, το δικαστήριο είχε κρίνει αθώο τον οδηγό του ασθενοφόρου και φίλο των Βουρβαχάκη-Κελαράκη, Νίκο Μυρωδιά, ο οποίος είχε γλιτώσει την τελευταία στιγμή και ταλαιπωρείται μέχρι σήμερα από το σοβαρό τραυματισμό του. 

πηγή


Πηγή: pancreta