Προχωρά η αναβάθμιση των τειχών του Ηρακλείου - Ειδήσεις Pancreta

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου, είχε η γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, η οποία βρίσκεται στην Κρήτη. 

Στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη, στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου και η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, συζητήθηκε η χρηματοδότηση και τα προς ένταξη έργα του νησιού στο ΕΣΠΑ, τα οποία εμπίπτουν στην ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού. 

g.g.politismou2 Από την συνάντηση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και της Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη |
 

Η κα Βλαζάκη, επισκέφθηκε και τα ενετικά τείχη στο Ηράκλειο, συνοδευόμενη από το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και είδε από κοντά σημεία, για τα οποία έχει καταθέσει προτάσεις η δημοτική αρχή Ηρακλείου και έκανε αυτοψία στην πύλη Σαμπιονάρα, στα σημεία των τειχών, τα οποία φιλοξενούν αθλητικά σωματεία, στον κόλπο του Δερματά και τον Άγιο Ανδρέα.

Οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν ήταν στα πλαίσια του αναπτυξιακού πλάνου του δήμου Ηρακλείου και των τοπικών αρχαιολογικών υπηρεσιών, όσον αφορά το πολιτιστικό μέτωπο. Το προηγούμενο καλοκαίρι, ο δήμος Ηρακλείου είχε καταθέσει το εν λόγω σχέδιο, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ζητώντας την παραχώρηση του συνόλου των τειχών.

Το σχέδιο εγκρίθηκε, υπό σφιχτούς όρους και προϋποθέσεις και μετά από αναμονή μηνών, ήρθε η ώρα να περάσει στο στάδιο της υλοποίησης.

g.g.politismou Η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, κατά την επίσκεψη στα ενετικά τείχη | ekriti
 

Πηγή: pancreta