Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο θάνατος του βρέφους στη Σητεία - Ειδήσεις Pancreta

Στον εισαγγελέα και ανακριτή Nεαπόλεως οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πατέρας του βρέφους, το οποίο κατέληξε όταν μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ με βαριά τραύματα και σύμφωνα με τους γιατρούς, βαριά κακοποιημένο.

Ο 52χρονος πατέρας, ο οποίος είναι δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Σητείας, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στο Εισαγγελέα Νεαπόλεως. Ο άνδρας κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση θανατηφόρας βλάβης.

Αναπάντητα είναι ακόμη τα ερωτηματικά για το τι ακριβώς συνέβη και πώς τραυματίστηκε τόσο βαριά το βρέφος. Στην αρχή η σύζυγός του υποστήριξε ότι το χτύπημα προήλθε όταν ο πατέρας πέταξε ένα κινητό τηλέφωνο προς το μέρος της και βρήκε το βρέφος στο κεφάλι. Παρ' όλα αυτά, αυτή η θεωρία φαίνεται να καταρρίπτεται, με δεδομένα τα πολλαπλά τραύματα που έφερε το βρέφος. Εξετάζεται επίσης αν το βρέφος έπεσε στο πάτωμα, κατά τη διάρκεια ενδεχόμενης επίθεσης του συζύγου στη γυναίκα ή αν το μωρό έπεσε από την αγκαλιά της μητέρας του.

Ο 52χρονος υποστηρίζει πως αγαπούσε το παιδί του και πως με τη γυναίκα του είχε προβλήματα ενώ υποστηρίζει ότι η σύζυγός του χρησιμοποίησε το παιδί ως ασπίδα για να προστατευθεί, όταν κατάλαβε ότι πήγαινε να τη χτυπήσει.

Ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης μίλησε για την κατάσταση στην οποία έφθασε ξημερώματα στο νοσοκομείο το βρέφος:

Διεκομίσθη στο νοσοκομείο τις πρώτες πρωινές ώρες σε πολύ βαριά κατάσταση. Τα τραύματα του ήταν πολύ βαριά. Είχε εσωτερική αιμορραγία και τραύματα στο κεφάλι και στον αυχένα. Κλήθηκε η ομάδα των ιατρών να το διαχειριστεί και οδηγήθηκε στο χειρουργείο.

Μετά από πολύωρη προσπάθεια των γιατρών να αντιμετωπίσουν τα τραύματα του, το μωράκι κατέληξε στις 6.30 το πρωί.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όσον αφορά την είσοδο του βρέφους στο νοσοκομείο και την εκτίμηση του ιατροδικαστή:

Ημέρα Πέμπτη 19/01/2017, διεκομίσθη στο ΠαΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών από το Νοσοκομείο της Σητείας. Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017 στις 22:00. Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 π.μ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.
Στις 5:15 π.μ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 π.μ το παιδί κατέληξε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα. 

Επίσης, εξετάστηκαν από τον Ιατροδικαστή και οι δυο γονείς.

Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

Ο αδερφός της μητέρας υποστήριξε σε δηλώσεις του:

Η αδερφή μου ψυχολογικά είναι πολύ χάλια. Δεν φταίει ο Νίκος, ο άντρας της. Ο άνθρωπος έχει καρδιά, δεν κάνει να πίνει και αυτός πήγε και ήπιε αλκοόλ κι όταν γύρισε σπίτι του, όπως λέει η αδερφή μου τον ρώτησε για ποιο λόγο ήπιε πάλι; Αυτός νευρίασε και άρχισε να την βρίζει.

Τσακώθηκαν, της πέταξε το κινητό από τα νεύρα του και όπως κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά της, το κινητό έπεσε πάνω στο μωρό.

Αυτή είναι η αλήθεια. Ούτε η μητέρα φταίει, ούτε ο πατέρας φταίει. Έγινε από αμέλεια.

Νωρίτερα, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Σητείας του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου:

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου και ώρα περίπου 9 το βράδυ προσκομίστηκε στο νοσοκομείο μας από τους γονείς του βρέφος 6 μηνών λόγω κάκωσης κεφαλής. Το βρέφος ήταν σε κωματώδη κατάσταση χωρίς καμία αντίδραση σε ερεθίσματα.

Έγινε άμεση χειρουργική και παιδιατρική εκτίμηση από τους εφημερεύοντες ιατρούς του νοσοκομείου μας, σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη του προσωπικού του Νοσοκομείου και ελπίζουμε να είναι το τελευταίο τέτοιο περιστατικό που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

πηγή


Πηγή: pancreta