Ο 33χρονος συνεταίρος του πίσω από τη δολοφονία του επιχειρηματία στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta
Ο 33χρονος συνέταιρος του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, ο οποίος βρέθηκε μετά από πολυήμερη εξαφάνιση άγρια δολοφονημένος σε ρέμα κοντά  στην Ροδιά Ηρακλείου, εμπλέκεται σύμφωνα με την Αστυνομία στο αποτρόπαιο έγκλημα.
 

Ο ίδιος αρνείται ότι είχε συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και κατονομάζει 24χρονο συγκατηγορούμενο του, ο οποίος επίσης συνελήφθη για την υπόθεση ένα 24ωρο μετά την σύλληψη του 33χρονου.

Για την δολοφονία του 39χρονου, πατέρα δύο παιδιών, έχει συλληφθεί επίσης η φίλη του συνεταίρου του, η οποία φέρεται να παρέλαβε τους δύο κατηγορούμενους από το σημείο όπου ξεφορτώθηκαν το πτώμα, χωρίς να γνωρίζει-κατά την υπεράσπιση-τι είχε προηγηθεί.

Αστυνομικοί συνέλαβαν ακόμα την φίλη του 24χρονου και πρώην σύντροφο του 33χρονου, η οποία ωστόσο αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και θα δικαστεί σήμερα στο Αυτόφωρο.

Η εμπλοκή του 33χρονου στην δολοφονία έχει προκαλέσει την οργή των συγγενών του θύματος, οι οποίοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του. Όπως υποστηρίζουν, ο Ιάκωβος τον στήριζε οικονομικά, τον βοηθούσε σε προσωπικές και οικογενειακές υποθέσεις του και τον «ξεπλήρωσε» με αυτόν τον τρόπο επειδή χρωστούσε στο θύμα.

Τόσο στην Αστυνομία όσο και στους συγγενείς του θύματος ο 33χρονος έπαιζε ..θέατρο και έκλαιγε για τον αγνοούμενο φίλο  και συνεργάτη του, επιχειρώντας παράλληλα να παραπλανήσει τις Αρχές ως προς τις έρευνες, δίνοντας ψεύτικες πληροφορίες για το προφίλ του 39χρονου.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο «Έθνος» ότι από την πρώτη στιγμή ο 33χρονος προσπάθησε να «δομήσει»  ένα ισχυρό άλλοθι ως προς τον εαυτό του, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι σύντομα οι Αρχές θα έφθαναν στα ίχνη του.

Πιο συγκεκριμένα εκτιμώντας ότι αργά ή γρήγορα θα εντόπιζαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και από την σάρωση των κεραιών ότι το κινητό του τηλέφωνο εξέπεμψε στην περιοχή της Ροδιάς την ημέρα της δολοφονίας, έσπευσε να ισχυριστεί ότι την επίμαχη ημέρα μετέβησαν με την φίλη του στην περιοχή για βόλτα. Η οικογένεια της κοπέλας διαθέτει προς εκμετάλλευση ακίνητη περιουσία, διατηρεί εξοχικό και εκκλησάκι. Ο 33χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αγόρασαν καφέ, πήγαν στο εξοχικό όμως επειδή δεν είχαν κλειδί, κατευθύνθηκαν στο εκκλησάκι και άναψαν κερί.

Ακόμα από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης του βιάστηκε να πει στους αστυνομικούς ότι ήταν πιθανόν να βρουν DNA του στα ρούχα του θύματος αλλά και στο αυτοκίνητο του καθώς συνήθιζε να αγκαλιάζει τον συνέταιρο του, όπως έκανε και το πρωί της εξαφάνισης του αλλά και να μπαίνει στο αυτοκίνητο του.

«Κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης στάθηκε πράγματι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και οι κάμερες ασφαλείας. Οι εμπλεκόμενοι μετέφεραν το πτώμα με το αυτοκίνητο του 39χρονου. Το έβαλαν στο πορτ-παγκάζ και κατευθύνθηκαν στην περιοχή της Ροδιάς για να το πετάξουν στο ρυάκι. Κάμερες ασφαλείας καταγράφουν το αυτοκίνητο του θύματος ενώ τους ακολουθεί το αυτοκίνητο της φίλης του 33χρονου, η οποία συνεχίζει την πορεία της προς τον οικισμό της Ροδιάς και περίπου δέκα λεπτά αργότερα επιστρέφει και τους παραλαμβάνει.

Ο 33χρονος αρνείται ότι εκείνος σκότωσε τον φίλο του και κατονόμασε τον 24χρονο συγκατηγορούμενο του, ο οποίος συνελήφθη χθες. Ο συνέταιρος ισχυρίζεται ότι μεσολάβησε για να συναντηθούν το θύμα και ο 24χρονος για κάποια δοσοληψία.  Στην πορεία δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον συγκατηγορούμενο του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι «τον έφαγε» και του ζήτησε βοήθεια για να εξαφανίσουν το πτώμα.

Ο 24χρονος αρνήθηκε να πει το παραμικρό προανακριτικά και επιφυλάχθηκε να απολογηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Εκτιμάται πάντως ότι η υπερασπιστική του γραμμή θα έρθει σε ευθεία σύγκρουση με αυτή του 33χρονου. Οι τρεις, οι δύο νεαροί και η μία κοπέλα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πήραν προθεσμία να απολογηθούν αύριο και μεθαύριο. Αίσθηση προκαλεί ότι στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο 33χρονος έκανε αναρτήσεις για τις αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό του συνεταίρου του ενώ τρεις ημέρες μετά την δολοφονία φωτογραφίζεται αραχτός μπροστά στο αναμμένο τζάκι του σπιτιού του και ανεβάζει φωτογραφίες από το χιονισμένο Ηράκλειο.

Ευαγγελία Καρεκλάκη

πηγή


Πηγή: pancreta