Ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων για το νερό ύδρευσης και τη συσχέτιση με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Ειδήσεις Pancreta

Ανακοίνωση που ξεκαθαρίζει τη σχέση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Χανίων, με τα αυξανόμενα κρούσματα ιογενών εποχικών λοιμώξεων, μεταξύ αυτών και γαστρεντερίτιδας, εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.).

Ως ο μοναδικός υπεύθυνος φορέας παροχής υπηρεσιών ύδρευσης στην πόλη των Χανίων, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. αναφέρει ότι ακολουθεί και εφαρμόζει ρητά την ισχύουσα εθνική Νομοθεσία, καθώς και την αντίστοιχη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ποιότητα του νερού που διατίθεται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Σημειώνει μάλιστα ότι, “λειτουργεί πλήρως οργανωμένο χημείο στο οποίο υλοποιούνται προγράμματα συνεχούς παρακολούθησης με δειγματοληψίες και αναλύσεις όλων των απαιτούμενων μικροβιολογικών (Escherichia Coli, Εντερόκοκκος), φυσικοχημικών και ραδιενεργών παραμέτρων“.

Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών όχι μόνο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. αλλά και των υπολοίπων Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας ελέγχονται από τους αρμόδιους φορείς και δημοσιεύονται προς ενημέρωση των καταναλωτών και σε ψηφιακή εφαρμογή της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) με την ονομασία «EDEYA WaterQuality».

Κατόπιν αυτών και σε συνέχεια όλων των ανακριβών τελευταίων δημοσιευμάτων που επιχειρούν να συνδέσουν την ποιότητα του πόσιμου νερού με ιογενείς εποχικές λοιμώξεις, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ υπεύθυνα ενημερώνει ότι ουδεμία συσχέτιση υφίσταται.

Συμπερασματικά, αδικαιολόγητη και αβάσιμη ανησυχία αναφορικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού δεν επιτρέπεται να προκαλείται στο καταναλωτικό κοινό από οποιονδήποτε εμπλεκόμενο ή μη φορέα, δεδομένου ότι τα θέματα εμπιστοσύνης των πολιτών στο δημόσια παρεχόμενο νερό είναι εξαιρετικά σημαντικά και ευαίσθητα ως άμεσα συνδεόμενα με το αγαθό της δημόσιας υγείας, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων.


Πηγή: ertnews.gr