Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Αντώνη Βγόντζα - Ειδήσεις Pancreta

Τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του Αντώνη Βγόντζα εκφράζουν βουλευτές και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στην Κρήτη.

Συλλυπητήρια δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον φίλο, τον πολιτικό, τον κορυφαίο νομικό. Υπήρξε συνήγορος σε δίκες που σημάδεψαν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου τόσο κατά την περίοδο της Δικτατορίας όσο και κατά την μεταπολίτευση. Διακρίθηκε ως Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και από τις θέσεις κυβερνητικής ευθύνης που είχε ως Γενικός Γραμματέας στα υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ.
Ο Αντώνης δίδαξε πολιτικό και νομικό πολιτισμό, έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον Ελλάδα και την Κρήτη, αποτελώντας πρότυπο ήθους για την πολιτική ζωή του τόπου.
Αντώνη θα μας λείψεις.
Ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού

Ο Αντώνης Βγόντζας που έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι, υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, με μακρά και πολυσήμαντη προσφορά στην δημόσια ζωή, ως μάχιμος δικηγόρος, γενικός γραμματέας και νομικός σύμβουλος σε διάφορα υπουργεία, και ως επιστημονικός συνεργάτης σε πολλές άλλες θέσεις πολιτικής ευθύνης,

Με δημοκρατικό φρόνημα, διαλλακτικό πνεύμα, και εξαιρετική νομική κατάρτιση, ο Αντώνης Βγόντζας, σε όλη την ζωή του, με αφετηρία τον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην χώρα μας και συνέβαλε ουσιαστικά στην πρόοδο της κοινωνίας μας. 

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Συλλυπητήρια δήλωση Ανεξάρτητου Βουλευτή Ηρακλείου Σπύρου Δανέλλη

Ο Αντώνης Βγόντζας στρατευμένος από τα φοιτητικά του χρόνια, ενεργός πολίτης και αγωνιστής της Δημοκρατίας, άφησε το αποτύπωμά του στην εξέλιξη της Μεταπολίτευσης και στην στερέωση της Δημοκρατίας με τους αγώνες του και την επάρκειά του στη νομική επιστήμη.

Η απώλειά του είναι αισθητή στη δημοκρατική παράταξη.

Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα μας εμπνέει πάντα.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήρια δήλωση Βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου

«Η απώλεια του Αντώνη Βγόντζα αφήνει μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στη νομική επιστήμη, την πολιτική, στο Κίνημα Αλλαγής και στην Κρήτη.

Τόσο ως μάχιμος δικηγόρος, όσο και από όποια πολιτική θέση κλήθηκε να υπηρετήσει, με εμβληματικότερη τη θητεία του ως Γενικού Γραμματέα της τελευταίας Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, προασπίστηκε τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης Δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης και το δημόσιο συμφέρον.

Συμμετείχε πολύ ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα ως φοιτητής και ως δικηγόρος.

Υπήρξε ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, και σε όλο το διάστημα της ασθένειάς του ήταν παρών στα πολιτικά δρώμενα τόσο με την τακτική αρθρογραφία του, όσο και με την ενεργό συμμετοχή του στις διαδικασίες και τα όργανα της παράταξης μας, που με συνέπεια πάντα υπηρετούσε.

Εκφράζω στην οικογένεια και τους οικείους του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

Καλό ταξίδι φίλε Αντώνη..».

Συλλυπητήρια δήλωση Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Μιχελογιαννάκη Ιωάννη

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια του εξαίρετου επιστήμονα και πολιτικού άνδρα, Αντώνη Βγόντζα, στην οικογένεια και τους οικείους του.

Συλλυπητήρια δήλωση Βουλευτή ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη

«Θλίψη προκαλεί σ’ όλους μας ο ξαφνικός θάνατος του δικηγόρου Αντώνη Βγόντζα.

Προσωπικότητα σεβαστή σε όλη την Κρήτη, ο Αντώνης Βγόντζας υπηρέτησε την δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, έδωσε μάχες κατά της δικτατορίας, και συνέβαλλε ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Συλλυπητήρια δήλωση του Δήμαρχου Μαλεβιζίου

Στο άγγελμα του θανάτου του δικηγόρου Αντώνη Βγόντζα, επί χρόνια συνεργάτη και του Δήμου Μαλεβιζίου, ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης δήλωσε:

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον χαμό του εξαίρετου νομικού και καλού προσωπικού φίλου Αντώνη Βγόντζα.

Ενός ανθρώπου που με το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ανεπτυγμένη κοινωνική του ευαισθησία, προσέφερε τα μέγιστα στην κοινωνία μας, αφήνοντας ένα ισχυρό αποτύπωμα απ’ όποια θέση κι αν υπηρέτησε. Μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμή, διορατικός και πάντα πρόθυμος να προσφέρει με κάθε τρόπο, με όλες του τις δυνάμεις, αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, καθώς και τα συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, στην οικογένεια και στους οικείους του.».


Πηγή: pancreta.gr