Νέα σεισμική δόνηση, εκκενώθηκε το μετρό της Ρώμης - Ειδήσεις Pancreta

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 11:25 (ώρα Ελλάδος) στην κεντρική Ιταλία. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε ένταση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εστιακό βάθος τα 10 χλμ. και το επίκεντρο βρίσκεται κοντά στο πολύπαθο Αματρίτσε.

Ο σεισμός εντοπίζεται σε απόσταση περίπου 110 χλμ. χιλιομέτρων βόρεια της Ρώμης (30 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης Άσκολι Πιτσένο). 

Σύμφωνα με το σύστημα αυτόματης μέτρησης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μέγεθος του σεισμού ήταν 5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών και οι αρχές αποφάσισαν την εκκένωση του μετρό της Ρώμης, για προληπτικούς λόγους, ενώ παράλληλα εκκενώθηκαν και τα σχολεία της πόλης Ριέτι.

Στις 11:26 (τοπική ώρα) σημειώθηκε μια νέα, τρίτη σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα και είχε ένταση 5,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Ηφαιστειολογίας της Ρώμης, οι σεισμοί αυτοί εντάσσονται στην ίδια σεισμική δραστηριότητα που ξεκίνησε στις 24 του περασμένου Αυγούστου στην περιοχή του Αματρίτσε.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, μετά τις τρεις σημερινές δονήσεις κατέρρευσε ό,τι είχε απομείνει από το καμπαναριό της κεντρικής εκκλησίας του Αματρίτσε.

Επίσης, σημειώθηκαν ζημιές σε κτηνοτροφικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή του Αματρίτσε, ενώ έχουν διακοπεί πολλές σιδηροδρομικές συνδέσεις ανάμεσα στη Ρώμη και περιοχές που βρίσκονται βόρεια της ιταλικής πρωτεύουσας.

Πολλά σχολεία στην Αιώνια Πόλη, αλλά και στις πόλεις Ριέτι και Άσκολι, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Όπως ανακοινώθηκε, η Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιεί ελέγχους και αυτοψίες στην ευρύτερη περιοχή στα σύνορα των περιφερειών Λάτσιο και Αμπρούτσο, ωστόσο, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων είναι ιδιαίτερα προβληματική.

πηγή


Πηγή: pancreta