Ισχυρές καταιγίδες και χιόνια φέρνει η «Αριάδνη» - Ειδήσεις Pancreta

Έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα το απόγευμα καθώς το χαμηλό βαρομετρικό «Αριάδνη», που θα βρίσκεται στο βόρειο Ιόνιο, θα προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι βροχές θα είναι πιθανότατα πολύ ισχυρές σε περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου και δυτικής Στερεάς.

Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή η «Αριάδνη» θα κινείται πάνω από την ηπειρωτική χώρα γρήγορα προς το βόρειο Αιγαίο, οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Τις μεσημεριανές/απογευματινές ώρες της Παρασκευής, καθώς το χαμηλό θα έχει μετακινηθεί προς την Τουρκία, θα υπάρχει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού σε μεγάλο μέρος της ώρας, με εξαίρεση λίγα φαινόμενα στα δυτικά και πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις σε Κρήτη, Κυκλάδες και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής νέο βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή του Αιγαίου αναμένεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, ενώ θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα επικρατούν όμως πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο και την Κυριακή στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται ότι η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα παραμείνει συνεχώς σε πολύ χαμηλά επίπεδα (αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν).

Πηγή: meteo.gr


Πηγή: efsyn.gr