Σκληραίνει τη στάση της η ΠΝΟ - Ειδήσεις Pancreta

Νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, καθώς η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή νωρίτερα απέβη άκαρπη.

Η απόφαση αυτή στην πράξη σημαίνει ότι η νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ λήγει στις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης, τότε όμως ξεκινά η 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει εδώ και καιρό προκηρύξει η ΠΝΟ στα πλαίσια της απεργίας της ΓΣΕΕ.

Δηλαδή τα πλοία όλων των κατηγοριών θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη το βράδυ. Την Τετάρτη η διοίκηση της ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει την στάση της.

Άγνωστο παραμένει μέχρι και αυτή την στιγμή η στάση που θα κρατήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και προσωπικά ο υπουργός αν και κάποιες πληροφορίες λένε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δρομολογηθεί «πλοίο ασφαλείας».

Στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα οι ναυτεργάτες με τον Π.Κουρουμπλή δεν υπήρξε καμία συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές  καθώς οι ναυτεργάτες υποστηρίζουν ότι έλαβαν υποσχέσεις και όχι δεσμεύσεις από την πλευρά του υπουργού.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ωστόσο δεσμεύτηκε για ακόμα μια φορά -το βράδυ της Κυριακής είχε προχωρήσει σε ανάλογες δηλώσεις-  ότι δεν πρόκειται ν αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών αλλά αυτό θα γίνει γνωστό στις 18 Δεκεμβρίου, οπότε και κλείνει η αξιολόγηση.

Ζήτησε επίσης από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτεργατών τις επόμενες μέρες να ορίσουν μια νέα συνάντηση στο υπουργείο και να τεθούν στο τραπέζι όλα τα «ανοιχτά» ζητήματα του κλάδου τους.

Από τη σημερινή κινητοποίηση Από τη σημερινή κινητοποίηση | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πηγή: efsyn.gr