Κλιμακώνει τις αντιδράσεις της η ΠΝΟ - Ειδήσεις Pancreta

Σκληραίνουν την στάση τους οι ναυτεργάτες και προχωρούν σε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία. Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΝΟ το πρωί του Σαββάτου και βάσει αυτής τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου.

Τη Δευτέρα το πρωί 5 Δεκεμβρίου η ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της. Παράλληλα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου η Ομοσπονδία έχει προκηρύξει ήδη άλλη 24ωρη απεργία, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ.

Οι ναυτεργάτες αντιδρούν στην αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος τους που ζητούν οι θεσμοί.

«Οι Έλληνες ναυτικοί αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην εθνική οικονομία, έχουν ήδη υποστεί μέχρι σήμερα εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους», τονίζει η ΠΝΟ και προσθέτει ότι ενώ «έπρεπε να αποκατασταθεί αυτή η άδικη φορολόγησή τους, με το προσχέδιο της κυβέρνησης προτείνεται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που τους διέπει».

Σύμφωνα με την πρόταση, η φορολόγησή τους θα γίνεται εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4387/2016, δηλαδή να φορολογείται το εισόδημά τους μέχρι και ποσοστό 45% στο οποίο ποσοστό αν προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική προσφορά αλληλεγγύης η οποία αγγίζει το ποσοστό 10% τότε, όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, «ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην πλήρη εξαφάνισή του αφού το μισό και πλέον του εισοδήματός του θα εισπράττεται προκαταβολικά από το κράτος».

Να σημειώσουμε πως τη Δευτέρα (5/11) στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά απέναντι στον Αγ. Διονύσιο μπροστά από το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο «Έλυρος». 

πηγή


Πηγή: pancreta