ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασαν οι προτάσεις της ΠΓ για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών και του Σπίρτζη για τα πόθεν έσχες - Ειδήσεις Pancreta

Το χρονοδιάγραμμα για το Συνέδριο, τις εκλογές και γενικότερα τη διαδικασία αποφάσισαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή, το βράδυ του Σαββάτου. Υποχρεωτική θα είναι η δημοσιοποίηση των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (Πόθεν Έσχες) των υποψηφίων για την προεδρία, σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, υπερψηφίστηκε η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας για εκλογές στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου, αν χρειαστεί, και έκτακτο συνέδριο από τη 1 μέχρι τις 3 Νοεμβρίου. Η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου. Οι προτάσεις Τζάκρη και Πολάκη που ζητούσαν διαδικασίες fast track, απορρίφθηκαν.

Η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας έλαβε 112 ψήφους, η πρόταση της Θεοδώρας Τζάκρη που εξέφραζε την πλευρά Κασσελάκη 62, και η πρόταση του Παύλου Πολάκη 9 ψήφους. Υπήρξαν και 2 λευκά.

Δεν πέρασε η πρόταση που κατέθεσε ο Νίκος Παππάς για τη διεξαγωγή Καταστατικού Συνεδρίου.

Επίσης, με οριακή πλειοψηφία (87 ψήφους υπέρ και 84 κατά) υπερψηφίστηκε η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για δημοσιοποίηση των «Πόθεν έσχες» των υποψηφίων προέδρων.

«Η διαφάνεια, η αλήθεια, η ειλικρίνεια, απέναντι σε κάθε πολίτη είναι αξιακή αρχή του κόμματός μας. Σήμερα, μετά την τραυματική εικόνα των αναφορών και των υπονοουμένων για “μαύρα” ταμεία και διαρροών στοχοποίησης συντρόφων είναι επιτακτική ανάγκη για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα μας ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε», είπε ο κ. Σπίρτζης.

«Δεν μπορεί να επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε ένα χρόνο πριν παρότι εγώ θα χαιρετήσω τη στάση του φίλου μου και συντρόφου Παύλου Πολάκη και του Σωκράτη Φάμελλου. Αλλά δεν φτάνει να αναγνωρίζουν τα λάθη τους, πρέπει να τα αναγνωρίζουν και να προτείνουν και διορθώσεις στα λάθη τους. Δεν γίνεται να αναγνωρίζει ο Παύλος τα λάθη του και να λέει πάλι πάμε γρήγορα να βγάλουμε πρόεδρο, για να μη ρευστοποιηθούμε, που έχουμε φτάσει στο 7% Δεν γίνεται να είναι πάνω από όλα οι προσωπικές στρατηγικές για το ποιος θα βγει πρόεδρος», τόνισε.

Παράλληλα, υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η πρόταση του Θανάση Θεοχαρόπουλου που ζητούσε να προστεθεί στην απόφαση η καταδίκη των ζητημάτων αντικαταστατικής συμπεριφοράς, να υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. «Στο πλαίσιο αυτό, συμπεριφορές που προσβάλουν την προσωπικότητα στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως αναφορές σε κουκουλοφόρους», «πραξικοπηματίες», «εκτροπές», όπως και κάθε άλλη μορφή στοχοποίησης, είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Οι υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν έως και τις 24 Οκτωβρίου και θα επικυρωθούν από το έκτακτο συνέδριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε ένταση έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης από περίπου 30-40 οπαδούς του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίοι φώναζαν ότι δεν αποδέχονται την απόφαση για την κατάθεση και δημοσιοποίηση πόθεν έσχες μαζί με τις 30 υπογραφές. «Η βάση μπορεί να φέρει ανατροπή» ήταν το βασικό τους σύνθημα.


Πηγή: tvxs.gr