Νασράλα: «Κήρυξη πολέμου» οι επιθέσεις του Ισραήλ – «Εξετάζονται όλα τα σενάρια» (Βίντεο) - Ειδήσεις Pancreta

Στην ομιλία του το απόγευμα της Πέμπτης, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σχολίασε τις αιματηρές εκρήξεις που έπληξαν το Λίβανο τις τελευταίες 48 ώρες, αλλά και στο πως θα απαντήσει η ένοπλη οργάνωση.

Ο Νασράλα αποκάλεσε τις επιθέσεις «τρομοκρατική πράξη» και «σφαγή», τονίζοντας πως οι πράξεις αυτές αποτελούν κήρυξη πολέμου κατά του λαού του Λιβάνου και της κυριαρχίας της χώρας.

Οι επιθέσεις θα τύχουν «δίκαιης τιμωρίας», τόνισε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, λέγοντας ότι τα σχέδια του Ισραήλ να δημιουργήσει μια συνοριακή νεκρή ζώνη θα είναι μια «παγίδα».

Οι δε επιθέσεις των τελευταίων δύο ημερών θα τύχουν μιας «δίκαιης τιμωρίας», όπως αποσαφήνισε.

Ο μόνος δρόμος για να ηρεμήσει η κατάσταση είναι το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως συμπλήρωσε.

Το Ισραήλ ξεκίνησε την επίθεσή του στοχεύοντας συσκευές τηλεειδοποίησης γνωρίζοντας ότι υπήρχαν περισσότερες από 4.000 από αυτές σε χρήση, πρόσθεσε, κιαι πως το Ισραήλ επιχείρησε να σκοτώσει ταυτόχρονα 4.000 ανθρώπους, καθώς και όσους βρίσκονταν κοντά τους, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Το ίδιο επαναλήφθηκε και τη δεύτερη ημέρα, με στόχο να σκοτωθούν χιλιάδες άνθρωποι που έφεραν ασύρματες συσκευές, συνέχισε ο Νασράλα, καθώς το Ισραήλ «ξεπέρασε όλους τους περιορισμούς και τις κόκκινες γραμμές πραγματοποιώντας τις συντονισμένες επιθέσεις.»

Ορισμένες από τις επιθέσεις έγιναν σε νοσοκομεία, φαρμακεία, αγορές, εμπορικά καταστήματα, ακόμη και σε κατοικίες, ιδιωτικά οχήματα και δημόσιους δρόμους, όπου βρίσκονται χιλιάδες άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, συμπλώρωσε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ.

«Η επίθεση δεν γονάτισε τη Χεζμπολάχ»

Ο Νασράλα λέει ότι η ομάδα του γνωρίζει ότι το Ισραήλ έχει τεχνολογικό πλεονέκτημα, καθώς υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και άλλες τεχνολογικές υπερδυνάμεις, αλλά «θα αντέξει αυτή τη δύσκολη στιγμή με το κεφάλι ψηλά.»

«Δεν μπορούμε να λυγίσουμε από αυτό το χτύπημα, όσο μεγάλο ή ισχυρό κι αν είναι. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω πιστά και με αυτοπεποίθηση, ότι αυτό το σκληρό, πρωτοφανές πλήγμα δεν μας γονάτισε – και δεν θα μας γονατίσει.»

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ τόνισε ότι η ομάδα έχει σχηματίσει μια σειρά από επιτροπές έρευνας που εξετάζουν διάφορα σενάρια, και πως θα διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες χωρίς να βγουν βιαστικά συμπεράσματα.


Πηγή: tvxs.gr