"Για έναν βιώσιμο κόσμο": Οι Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα συγγράφουν - Ειδήσεις Pancreta
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, 
μία σημαντική πρωτοβουλία ολοκληρώθηκε!
 
Σαράντα Πρέσβειρες και Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα από όλη την Ευρώπη και από διαφορετικά πεδία δράσης, ενώσαμε τις δυνάμεις μας σε ένα βιβλίο, φωτίζοντας την ελπίδα ότι ένας βιώσιμος και δίκαιος κόσμος για όλους μπορεί να κερδηθεί! Στην προσπάθεια αυτήν, είχα τη χαρά να συμμετέχω συγγράφοντας το κεφάλαιο 8 για τη διασύνδεση της Κλιματικής αλλαγής με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights and Climate Change, an Interlinked Issue σ. 91-99), και προσπαθώντας να δημιουργήσω μία γέφυρα κατανόησης ανάμεσα σε δύο πλαίσια που βρίσκονται σε μια συνεχή και πολύ υψηλής δυναμικής αλληλεπίδραση.
 
Όπως το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα σημειώνει για το βιβλίο: Γραμμένα σε απλή γλώσσα, τα 34 κεφάλαια του βιβλίου διασφαλίζουν ότι τα πολύπλοκα ζητήματα του κλίματος είναι προσβάσιμα σε ένα ευρύ κοινό. Οι διαφορετικές θεματικές, πολλές από αυτές με πίνακες και στατιστικά στοιχεία, και όλες στηριζόμενες σε αξιόπιστες πηγές, εξηγούνται με τρόπο κατανοητό, καθιστώντας το ένα πολύτιμο μέσο για διαφορετικά επίπεδα γνώσης. Οι πρεσβευτές που συγγράφουν είναι ήδη αξιόπιστες φωνές στο κίνημα για το κλίμα, κάνοντας το βιβλίο αυτό μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών. Σχεδιασμένο για να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να εμπλέξει τους πολίτες στη συζήτηση και στη δράση για το κλίμα, τα θέματα του καλύπτουν βασικούς τομείς όπως η κλιματική αλλαγή, η βιοποικιλότητα, η περιβαλλοντική δικαιοσύνη και η ενέργεια.

Η έκδοση βρίσκεται ήδη στη διαδικτυακή Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Κλιματική δράση και είναι ελεύθερα προσβάσιμη.
Ελπίζουμε να το διαβάσετε, να το συζητήσετε, να το διαδώσετε, να οργανώσετε κλιματικές δράσεις με αφορμή ή έμπνευση τις θεματικές του και σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων!
Για ένα Βιώσιμο Κόσμο λοιπόν, που θα το(ν) βρείτε εδώ https://lnkd.in/dsXg8cEr
 
Με εκτίμηση
 
Δρ. Αλεξάνδρα Πολιτάκη, Πολιτικός Επιστήμονας
Πρέσβειρα Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα 
Dr. Alexandra Politaki, Political Scientist

EU Climate Pact Ambassador


Πηγή: pancreta.gr