Online σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης στο We Adore Museums - Ειδήσεις Pancreta

Ένα από τα πιο ζωντανά πολιτιστικά δίκτυα στην Ελλάδα το We Adore Museums δημιουργήθηκε από την Αρχιτέκτονα και Μουσειολόγο Αριάδνη Παπαϊωάννου με σκοπό να προσφέρει κάθε μορφής πολιτιστική δραστηριότητα και εκδήλωση που σχετίζεται με τα Μουσεία. Η ιστορία των Μουσείων, οι εκθέσεις τους αλλά και ξεναγήσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας συνθέτουν ένα συνεχώς δυναμικό και εξελισσόμενο δίκτυο. Το εγχείρημα αυτό αποτελεί μια πρωτοπορία στην ελληνική πολιτιστική πραγματικότητα και επιπροσθέτως χωρίς την υποστήριξη κάποιου επίσημου κρατικού φορέα. 

 

Η ψηφιακή και διαδικτυακή παρουσία του δικτύου συνεχώς μεγαλώνει και εξελίσσεται και τα μέλη του We adore museums μπορούν να έχουν ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή στις δράσεις που οργανώνονται. 

 

Μια καινοτόμος δράση του δικτύου είναι η οργάνωση διαδικτυακών online σεμιναρίων Ιστορίας της Τέχνης που επικεντρώνονται στα Μεγάλα Μουσεία του κόσμου και τις συλλογές τους. 

 

Το πρώτο σεμινάριο είχε ως θέμα την Πινακοθήκη Uffizi της Φλωρεντίας. Το δεύτερο σεμινάριο, που ξεκινάει σε λίγες μέρες, θα έχει ως θέμα το Μουσείο Πράδο της Μαδρίτης. Τα εισαγωγικά μαθήματα, και των 2 σεμιναρίων, (το 1ο από τα 5) προσφέρονται δωρεάν και είναι ανοιχτά στο κοινό. 

 

Πινακοθήκη Uffizi, μάθημα 1ο: 

https://youtu.be/vConKj8Alfk?si=b9jrLdYpqKuMQxD4

 

Εγγραφές στο https://weadoremuseums.gr/ ή στο weadoremuseums@gmail.com μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου 2024

 

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια: 

 

Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Κατερίνα Κοφφινά που είναι πολιτισμολόγος, επιμελήτρια εκθέσεων και βασικό στέλεχος του We adore museums. Η κα Κοφφινά έχει εξειδικευμένη γνώση του αντικειμένου και παρουσιάζει με γλαφυρό και ευσύνοπτο τρόπο τους καλλιτέχνες και τα έργα τους, προσθέτοντας πάντα και τη δική της μοναδική πινελιά στην αφήγηση της. 


Πηγή: pancreta.gr