«Λαβράκι» από έφοδο του ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ - Ένα εκατ. ελβετικά φράγκα… εξαφανίστηκε - Ειδήσεις Pancreta

Η «επιδρομή» του ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ έβγαλε ειδήσεις καθώς αναζητείται ένα εκατ. ελβετικά φράγκα για προπονητικό κέντρο που δεν έγινε ποτέ ενώ βρέθηκε αποθήκη με τα χαμένα βιβλία της ομοσπονδίας.

Στα μέσα Ιουνίου το ΣΔΟΕ ξεκίνησε έλεγχο σε διάφορες αθλητικές ομοσπονδίες και ανάμεσά τους ήταν και η ΕΠΟ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα «Νέα» όταν το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ εμφανίστηκε στα γραφεία της ΕΠΟ η απάντηση που πήρε ήταν πως τα βιβλία είχαν... χαθεί ή είχαν καταστραφεί.

Στην ΕΠΟ δεν έδειχναν την παραμικρή διάθεση για συνεργασία κάτι που έβαλε σε δεύτερες σκέψεις τους ανθρώπους του ΣΔΟΕ οι οποίοι σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού κι Αθλητισμού το οποίο γνώριζε τις συμφωνίες της ΕΠΟ ανακάλυψαν αποθήκες στον οδό Φυλής όπου μέσα βρέθηκαν τα χαμένα βιβλία.

Οι κούτες με τα βιβλία κατασχέθηκαν, ενώ η αποθήκη σφραγίστηκε.

Τα ευρήματα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν σταματάει εδώ, αφού ανακαλύφθηκε ότι αγνοείται ένα εκατ. ελβετικά φράγκα το οποίο είχε δοθεί στην ΕΠΟ το 2007 από τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στη «Σπιάντζα» του Πύργου Ηλείας. Το αθλητικό κέντρο δεν έγινε ποτέ και ουδείς γνωρίζει που βρίσκονται αυτά τα χρήματα.

Τέλος, συνεχίζεται ο έλεγχος για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας για την τετραετία 2012-16, τα οποία εξασφάλισε αρχικά Offshore κυπριακή εταιρία, η οποία λειτουργούσε ως μεσάζοντας για χάρη του OTE TV.

Αναλυτικά το δημοσίευμα από την εφημερίδα "Τα Νέα"

«Απίστευτα πράγματα αναφέρει για την ΕΠΟ, έκθεση του ΣΔΟΕ το οποίο φαίνεται πως ανακάλυψε σημαντικά στοιχεία που η ελληνική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου προσπαθούσε να αποκρύψει, όπως μου είπε χθες ο αρμόδιος αθλητικός συντάκτης Σωτήρης Βετάκης.

Το ΣΔΟΕ, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών, διενεργεί προκαταρτική εξέταση στις Αθλητικές Ομοσπονδίες για τη διαχείριση των κρατικών επιχορηγήσεων. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, έχοντας ολοκληρωθεί σε κάποιες ομοσπονδίες (για κάποιες εξ αυτών εντοπίστηκαν ατασθαλίες και τους φακέλους ο Σταύρος Κοντονής τους έστειλε στον Εισαγγελέα). Σύμφωνα με το έγγραφο που εξασφάλισαν «ΤΑ ΝΕΑ», όταν έφτασε η ώρα να γίνει οικονομικός έλεγχος στην ΕΠΟ, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας δεν ήταν συνεργάσιμοι.

Η πληροφορία ότι στην ΕΠΟ επιχείρησαν να πετάξουν έξω το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ είχε κυκλοφορήσει και τώρα επιβεβαιώνεται με κάθε επισημότητα, καθώς όπως φαίνεται στο έγγραφο που δημοσιεύει ο Μικροπολιτικός, «από τον Ιούνιο του 2016 που επιδόθηκε η σχετική πρόσκληση έναρξης ελέγχου και καθ' όλη τη διάρκεια του ελέγχου η διοίκηση και οι υπάλληλοι της ΕΠΟ δεν έδειξαν καμία διάθεση συνεργασίας»!

Αυτό είναι το λιγότερο. Στην έκθεση οι εντεταλμένοι ελεγκτές αποκαλύπτουν ένα στοιχείο που κάνει να μοιάζουν ως αυταπόδεικτο ότι υπάρχουν σοβαρές παρανομίες από την αμαρτωλή ΕΠΟ: «Στα πλαίσια του ελέγχου ζητήθηκαν βιβλία και στοιχεία των ετών 2004 έως 201, τα οποία επισήμως δηλώθηκαν ως κατεστραφέντα». Και διαβάστε τι συνέβη:

«Ωστόσο το ΣΔΟΕ αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν περιέλθει στην υπηρεσία εντόπισε και κατέσχεσε σε αποθήκη που διατηρούσε η ΕΠΟ στην οδό Φυλής, δώδεκα (12) κούτες που περιέχουν μεταξύ άλλων στοιχείων και τα δηλωθέντα ως κατεστρεφέντα βιβλία και στοιχεία. Το ΣΔΟΕ ήδη προχωρά στην επεξεργασία των κατασχεθέντων, τα οποία αναμένεται να «φωτίσουν» την επίμαχη περίοδο»!

Προφανές είναι ότι ορισμένοι στην ΕΠΟ έχουν αρχίσει να κελαηδάνε και πιθανότατα θα προκύψουν πολλές αποκαλύψεις. Πέρα όμως από τη σοβαρότητα των εξελίξεων, η υπόθεση έχει και σημειολογικό ενδιαφέρον από τη στιγμή που η Ομοσπονδία επέλεξε να δημιουργήσει κρυφές αποθήκες στο δρόμο που είναι διάσημος για Οίκους Ανοχής, όπως συχνά λέγεται ότι έχει καταντήσει το άθλημα και η Ομοσπονδία του.

Τέλος το ΣΔΟΕ αφήνει να εννοηθεί πως έχει βρει «λαβράκια» για ποσό 1 εκατ. ελβετικών φράγκων που δόθηκαν από τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στον Πύργο Ηλείας, αλλά και την «παράνομη και καταχρηστική», όπως χαρακτηρίζεται παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας για την περίοδο 2012 – 2016».


Πηγή: koutipandoras.gr